Skillnader mellan män och kvinnor


Det diskuteras ofta om att allt ska vara jämställt mellan könen, men jag anser att en sådan diskussion oftast diskriminerar alla människor. För individer är olika och av alla de aspekter som påverkar vad som gör oss till individer spelar könet en stor roll genetiskt, samhällsmässigt och socialt. Jag anser att det är viktigare att respektera varandra för att vi är olika och att arbeta för att alla ska få så bra livskvalitet som möjligt.

Intressant?

Bloggar om jämlikhet: Erixon – Jämlikhet Ja, men vilken sort?, Nonicoclolasos – Har Rosenberg rätt om jämlikhet?, Zaramis – Jämlikhet viktigare än jämställdhet?, Andreas Bergh – Lunchdiskussioner om jämlikhet – funderingar efteråt. och S-Buzz – bloggosfären debatterar ökade klyftor och jämlikhet.


3 svar till “Skillnader mellan män och kvinnor”

  1. Jag tycker att det är tröttsamt när det läggs på mig en massa egenskaper som jag inte har för att jag ser ut som en tjej, men i övrigt håller jag med om att folk är olika.

  2. De skillnader som kön ger av biologiska orsaker överskuggas av de övriga källorna till egenskaper.

    Därav är det ju viktigare att se till personen och tex genom resonemangs tester få fram människor som resonerar olika för att få en bra sammansättning.

    men det kräver ju som sagt oxå att man behandlar folk som individer med olika egenskaper.