Skolan som valfråga


violence

De befintliga riksdagspartierna har skapat den skolmiljö som vi har idag. De befintliga riksdagspartierna har med regler, budget och riktlinjer skapat den barnomsorg som vi har i Sverige. Deras politik är orsaken till att skolan nekade hjälp till Yasmine, att våldtäksoffer inte får rätt stöd, att Amanda inte går till skolan samt även situationen som jag beskrivit i Bjästa. Både föregående regering och nuvarande visar gång på gång att de inte förstår att deras effektivisering innebär att oskyldiga drabbas.

Och vad diskuteras när skola kommer på tal? Frivilliga drogtester av skolungdom? Drogtester av icke straffmyndiga utan målsmans närvaro? Nej blocken diskuterar i vilken årskurs som det ska införas ordningsbetyg. Och det finns de som frågar varför Piratpartiet inte tar ställning i betygsfrågorna? Svaret är enkelt: Det finns viktigare frågor att ta hand om. Blocken bryr sig enbart om statistik och glömmer bort verkligheten.

Ung Pirat vill se en utbildning om hantering av personuppgifter, som mailadress och liknande, på internet för att ungdomar kan undvika att bli kontaktade av människor de inte vill ha kontakt med. Den sexuella kontakten på internet ska vara frivillig och inte påtvingad.” svarade Ung Pirat på Brottsförebyggande rådets sammanställning som visar på att främst flickor utsätts för oönskade sexkontakter via Internet.

Jag anser att man måste arbeta med att tillhandahålla stöd till brottsoffer, man måste öka närvaron av lärare och vuxna och framförallt sluta se Internet som ett hot. Grooming på nätet är samma sak som förekommer i idrottsklubbar, simklubbar och i hemmen.

Ställ politikerna mot väggen. Vad har de gjort för att förbättra för dina barn? Svarar någon med ordet effektivisera är det stor sannorlikhet att det snarare kommer att innebär att oskyldiga drabbas.

Rösta på Piratpartiet, för din barns framtids skull.

Uppdatering: Jan Björklund skriver om sin skolpolitik på Aftonbladet.

Intressant?


4 svar till “Skolan som valfråga”

  1. Jag skulle dessutom vilja se frågor som tex:

    * Öppen programvara och öppna format i skolan. Att eleverna förväntas lämna in uppgifter i tex Word-format är lika dumt som att låta McDonalds sköta undervisningen i näringslära. Ut med stängda världar som Windows, MS Office och Word-dokument, in med Linux, OpenOffice.org och ODF.

    * En sak som jag hörde finns på skolschemat i Tyskland är civil olydnad. De har alltså gjort ett helt ämne av att tänka själv, och att sätta sig på tvären och vägra lyda när man beordras göra något omoraliskt. Visst, Tyskland har en historia som speciellt motiverar ämnet, men det är fan det bästa ämne jag någonsin sett på ett skolschema!

    * Modernisera skolan. Information finns i dag i elektronisk form i första hand, inte i pappersform. Vi behöver en skola som fattar det.

    En liten not till: våldtäkt stavas utan C. Ett vanligt fel, men likväl ett fel.