Tack SR för att och P3 Nyheter för att ni sänt hovrättsförhandlingarna #spectrial


Nu är förhandlingen i Svea Hovrätt över. Peter Sunde, en av de åtalade, anser att oavsett dom är det troligt att det hela överklagas till Högsta Domstolen.

Oavsett så är jag mycket tacksam för att Sveriges Radio och mer specifikt P3 Nyheter har sänt hela rättegången (förutom måndagen). Det har gjort att massor kunnat följa rättegången trots att de varit upptagna och inte kunnat sitta som åskådare hela tiden. Att sända rättegångar på det här sättet, med modern teknik, gör att fler får insikt i hur rättsystemet fungerar och ökar på så sätt kunskapen om samhället vi lever i.

Jag skulle helst vilja se flera rättegångar sända på ett sådant här sätt och ser framför mig en framtid där jag kan få välja vilken domstol samt vilken rättegång jag vill följa på min portabla radio. Vi är inte där än, men det är klart att Sveriges Radio visar vägen.

Intressant?


3 svar till “Tack SR för att och P3 Nyheter för att ni sänt hovrättsförhandlingarna #spectrial”

  1. Har för mig att USA har en tv-kanal som heter ”Court TV” eller nåt i den stilen. Varför kan inte något liknande införas i Sverige? 🙂