The International Day of Awesomeness


Jag anser att man bör fokusera på att göra sitt bästa och att få det mesta ut ur livet varje dag oavsett vilken dag det är. Det kan dock vara svårt för många att hitta en orsak att vara extra glad, att göra det där lilla extra, eller för den delen berömma de som är i ens närhet och tacka för det som de gör.

Idag borde dock alla kunna vara lite mer ’awesome’. Idag för 70 år sedan föddes Chuck Norris och även om det är något man kan fira tycker jag man snarare bör sträva att efterleva myten om Chuck Norris (wikipedia). Man kan nog säkert säga att Chuck Norris åtminstone har bidragit till uppkomsten av den årligt återkommande The International Day of Awesomeness.

The International Day of Awesomeness is a celebration of awesomeness. People are awesome every day, frequently don’t realize it, and their feats of awesomeness are rarely recognized. We aim to fix that, with a special day to both perform and celebrate feats of awesomeness!

Här följer några principer jag kommer att försöka leva efter idag. Jag försöker att leva med dem varje dag, men kommer att försöka lite mer idag. För att vara lite bättre, göra lite extra och främst vara ännu mer ’awesome’.

When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.
  1. Kunskap. Jag har alltid strävat efter att lära mig mer än vad jag kunde igår. Att försöka ta ytterligare ett steg ut i kunskapsträsket. Att för varje steg inse hur lite jag faktiskt vet. The sky is the limit, or is it?
  2. Handling. Att handla utifrån kunskap och erfarenhet är inte det lättaste. Att handla när man inte vet är svårare ändå. Såklart man kan lära sig något och man kan lära ut detsamma, men lever man som man lär? Våga vinn. Ge inte upp innan du har försökt. Och försök igen om du misslyckas.
  3. Vänner. Dina vänner stärker dig när du behöver stöd, lugnar ner dig när du är galen och ger ibland inspiration till stordåd. Ta dock inte vännerna för givna. Om man inte visar uppskattning för att vännerna är just vänner kanske de inte är det framöver. Ge beröm för att någon gjort något bra eller åtminstone inget dåligt, men främst för att de är där. Tänk också på att man kan hitta nya vänner i de mest otänkbara situationer. Hantera alla du möter som en möjlig ny vän, men glöm inte bort att tacka de vänner som du redan har.
  4. Elektricitet. Idag tar vi ofta elektroniken för givet, att vi kan tända en lampa när det är mörkt, att vi kan uppdatera bloggen, att vi kan vara online 24/7. Så är det tyvärr inte överallt utan det finns fortfarande många familjer runt om i världen som saknar elektricitet och möjligheten att lysa upp sin vardag. Be thankful what you have, and try your best to share it with others.
  5. Liv. Livet är aldrig helt enkelt och ofta är det den ena svårigheten efter den andra. Men man klarar av det mesta ändå, vanligtvis genom att göra sitt bästa. Och känslan när man jobbat hårt och hjälpt någon annan är nästan oöverträffad. Delad glädje är dubbel glädje, delad svårighet är halverad svårighet.
  6. Glass. Glass överträffar det mesta. Glass med någon vän är till och med bättre. Äta Ben&Jerry i en soffa med en nära kompis. Mmm. Glass. Ät en glass för att igår är förbi. Ät en glass för att morgondagen är imorgon. Ät en glass för att du lever nu.
  7. Du. You are awesome. Även när det inte känns så. Du är bäst och du har alltid möjligheten att vara lite bättre. Och det är rätt awesome. Att tro på sig själv är första steget i att lyckas. Att tro är att klara av. Börja tro på dig själv. Nyss.
  8. Tro. Jag menar inte att lyssna på det som sägs i kyrka, tidningar eller någon annanstans. Tro på det du gör. Försök göra så bra du kan, men framförallt ha tillit till det du gör och att du kan göra det bättre. Och tro på att världen kan bli en bättre plats att leva, oavsett om det känns som katastrofen är nära. No one’s perfect, but everyone can be awesome.

Happy International Day of Awesomeness!

Idag är också min storasyster Lottas födelsedag. Hon har gått igenom många svårigheter som de flesta slipper uppleva, men varje gång kommit ut starkare och bättre. Hon är verkligen awesome. Och jag säger det alldeles för sällan.

Intressant?


5 svar till “The International Day of Awesomeness”