Timeout – genomtänk för framtida postningar


Jag är numera riksdagskandidat för Piratpartiet och kommer att arbeta för att träffa så många personer jag kan i olika sammanhang för att informera vilken politik vi kommer att arbeta för i Riksdagen samt svara på frågor.

Timeout

Jag kommer att ta en kortare paus i mina postningar för att det helt enkelt finns för mycket att skriva om. Jag behöver fundera över hur jag ska göra framtida postningar och om jag ska vara mer selektiv vad jag skriver om. Om du har några tips eller idéer får du gärna lägga en kommentar. Om du har tips om några livsnödvändiga wordpress-plugin som jag saknar får du gärna tipsa om det också.

För att inte vara alldeles tråkig och kortfattad kommer några kortfattade kommentarer till aktuella nyheter.


 • Vargjakten ett uppenbart misslyckande” anger Grön Ungdom
  Grön ungdom sammanfattar många kritiska åsikter gällande den genomgångna vargjakten. Det är lite synd att inte miljöpartiet ställer sig bakom sitt ungdomsparti i frågan, men det vore kanske lite kontroversiellt.
 • I Västerås ska ”Farlig tågincident utredas
  När polisen är ute i spår ska tågtrafiken stängas ner, men eftersom det numera är konkurrensutsatt istället för statligt kan det ta alldeles för lång tid innan rätt person trycker på rätt knapp. Detta ska nu utredas.
  Det känns tryggt att jag själv snabbare kan stänga ner trafiken om det skulle behövas (vid olycka) så att jag slipper bry mig om den moderna byråkratin.
 • Frisk och arbetsför över en natt” skulle kunna vara ett gudomligt möte
  Genom att det inte finns någon övergripande samarbete mellan olika myndigheter, finns det heller inte någon kostnadseffektiv hantering. Försäkringskassan sparar pengar på bekostnad av både arbetslöshetkassorna och arbetsförmedlingens pengar, utöver då att de glömmer bort den som behöver stödet och hanterar denne kund som misstänkt kriminell.
 • När tar oskulden slut” frågar sig Västerås ungdomar
  Det som är intressant är att religiöst extrema inte kan undvika att kommentera, trots att det är konterproduktivt att hävda att det skulle vara mot Guds bud då det är enkelt att läsa bibeln och se att så alls inte är fallet.
 • Alpint i Västerås
  Jag blir glad när jag läser om ungdomars kreativitet, särskilt när de har begränsat stöd från kommun och omgivning men ändå lyckas.
 • Jag är en missbrukare” skriver Andrea
  För många där Internet är en integrerad del av liv och en aktiv informationskanal är avsaknad av uppkoppling en kraftig begränsning av deras sociala möjligheter. Att då hotas med avstängning helt och hållet är ett straff mot deras sätt att leva.
 • Moderat politiker i Stockholm erkänner barnporrbrott
  Samtidigt som Aftonbladet går ut med namnet på en pensionerad polischef väljer de att låta bli att namnge en aktiv politiker som har erkänt barnporrbrott.
 • Som man frågar får man svar
  På ett roligt och väldigt aktuellt sätt pekar man på det viktiga i att ställa objektiva frågor om man vill ha objektivt resultat.
 • Lindberg räddades kvar av Bodström
  Nästan alla kommunalråd i Uppsala län ville ha bort Lindberg – men dåvarande justitieministern Thomas Bodström (S) gav honom nytt förordnande.
 • Piratproduktion vs piratkopiering” skriver Ravenna
  Som svar på DNs artikel angående ACTA fokuseringar Ravenna på skillnaden mellan ideell och kommersiell verksamhet.
 • Burqan och rädslans ansikte
  Jag anser att man inte ska tvinga en person att bära en viss klädsel oavsett tradition, religion eller samhällskikt, och att varje person också ska kunna välja den klädesstil som de själva anser är bäst för tillfället.
 • Hanna Dönsberg skriver om ”Naket värre!
  Mycket vettigt skrivet om informationsinsamlande och censur av kvinnors bröst och sexuella frihet.

Jag skulle kunna skriva en hel del om varje ämne, men frågan är ju vad du vill läsa om.


9 svar till “Timeout – genomtänk för framtida postningar”

 1. Oscar Swartz skrev ett intressant blogginlägg för ett tag sen som ingen riktigt hakat på. Hans resonemang var ungefär så här. Sveriges deltagande i kriget i Afghanistan ökar det asymmetriska hotet mot Sverige. Det kan i sin tur användas av övervakningsivrarna för att motivera mer omfattande övervakning av befolkningen.

  Piratpartiet vill som bekant ha mindre övervakning och mer personlig integritet. Att ta hem de svenska soldaterna från Afghanistan går att klämma in bland piratpartiets tre frågor eftersom det skulle leda till minskat behov att övervaka befolkningen.

 2. Pluginet som jag älskar när jag kommenterar är det som gör att man kan få notis om uppföljande kommentarer via mail.

  Det gör att man inte behöver hålla koll på om någon kommenterar på det man kommenterade (visst du har rss, men det är inte riktigt samma sak, för kommentarer ser jag inte riktigt poängen med rss faktiskt). Just nu får jag på bloggar som inte har funktionen lägga ett bokmärke i min kategori för tillfälliga bokmärken och vilken jag får titta till några gånger de efterkommande dagarna innan jag tar bort det. Känns helt klart suboptimalt…

  Jag uppmanar alla som vill göra det enklare för dom som kommenterar på ens blogg att följa diskussionen att installera en sådan funktion.

 3. Vi är olika som individer i pp. En del vill ha full fart och fläkt i det politiska arbetet. Sedan finns det sådana som mig, som med vill stanna upp ibland och se vart jag är och vart mitt *krut* skall brännas. Jag tycker du låter som en klok man när du stannar upp och funderar lite.
  Följ din egen känsla för vad du vill skriva om och när.