Tjäna pengar, bli rik snabbt och bli miljonär


Det är dagligen många som söker tips på hur man ska kunna tjäna de stora pengarna. Många googlar på fraser som tjäna pengar snabbt. Alla söker vi efter drömlivet, men många tror att det måste ske genom att utnyttja andra. Även om vi mår bättre av att samarbeta med andra känns det som det inte leder till rikedomarna precis. Men måste man verkligen trampa på andra människor för att nå framgång?

Om man ska skapa sig en förmögenhet ska man inte utnyttja andra människor. De flesta stora entreprenörer vet att de måste hjälpa andra människor för att hjälpa sig själv, man blir helt enkelt inte rik på egen hand. Här kommer några enkla tips på hur du blir rik utan att köra över alla andra.

Först och främst Följ ditt hjärta. De flesta som är miljonärer tillbringar sina liv med att göra något som skulle ge lika mycket glädje även om de inte tjänade massa pengar på det. Bill Gates, som byggde upp Microsoft, började med mjukvara på grund av det stora intresset för datorer han hade redan i tonåren. Genom att följa sin passion samt naturligtvis kunna marknadsföra sina idéer kan man nog säga att han har lyckats rätt bra. Bill & Melinda Gates stiftelsen ger årligen flera miljoner till organisationer och personer. Om man frågar världens rikaste människor kommer de nog att säga att de tjänar pengar för att de gillar spelet och gör det inte för pengarna.

Det viktigaste är dock Att se skillnad på tillgångar och skulder. Tillgångar genererar pengar medan skulder kostar pengar. Det är lätt att köpa på sig när man vill ha något, även om man inte direkt behöver det. Istället för att köpa en sportbil (som är en skuld) ska du låta pengarna arbeta för dig, till exempel genom att investera pengarna i ett företag, så har du skapat en tillgång som kan betala för bilen. Sedan har du kvar bilen plus tillgången som kommer att fortsätta generera pengar.

En bra grund är att Börja spara tidigt. Det är visserligen så att det finns få bra sparanden idag, men ändå är det bättre att börja spara pengar runt tjugoårsåldern än att vänta bara fem år innan man lägger upp en sparplan. Sätt upp kortsiktiga mål för sparandet tidigt och försök att spara regelbundet för att nå målen. Lägg undan motsvarande en McDonalds-måltid i veckan så har du snart en grund att gå vidare från.

För enkelhets skull Keep it Simple. Gör mindre delmål som är enkla att fullfölja och se till att göra det bra. Delmål som kan göras på en dag blir oftare det. Fokusera också på att göra det du förutsatt dig att göra så bra som som möjligt. Ju mer engagemang du lägger ner ju mer värt blir det. Så gör det enkelt och gör det bra.

Och till sist planera långsiktigt. Fråga dig själv vart du vill, och ta reda på hur du kommer dit. Vilken sorts utbildning och kommunikationsegenskaper behöver du för att bli miljonär? Vilka kontakter behöver du, och var kan du få råd och idéer? Sök dig till kreativa miljöer där du utvecklas. Medan du koncentrerar på att utveckla färdigheterna du behöver kanske du kan tjäna ihop flera miljoner, men den personliga utvecklingen kommer att vara mer värd än pengarna.


4 svar till “Tjäna pengar, bli rik snabbt och bli miljonär”

    • Kön inverkar på vilka metoder som kan vara snabbast, men inte när det gäller förmögenhetsarbetet. Där är det viktigare med att alltid sträva framåt oavsett ens förutsättningar.

      Det finns inga spel du ska satsa på, du måste själv hitta de värden som du kan utveckla. Spel har bara värde i sig själv.
      Rollspel kan visserligen bygga karaktär och man kan lära sig andra synsätt, men då måste man även reflektera över resultaten och utveckla sig själv.

    • Nej, på min sida kan man inte tjäna pengar. Sidan förklarar bara generellt hur du själv hittar något sätt att tjäna pengar. Nu fick den bloggposten inte någon större spridning så jag har lagt ner att skriva så mycket mer om ett sådant brett ämne.