Towel Day 2010 – Handduksdagen – Tribute till Douglas Adams


”There is an art, it says, or rather, a knack to flying. The knack lies in learning how to throw yourself at the ground and miss. … Clearly, it is this second part, the missing, which presents the difficulties.”

”Anything that is in the world when you’re born is normal and ordinary and is just a natural part of the way the world works. Anything that’s invented between when you’re fifteen and thirty-five is new and exciting and revolutionary and you can probably get a career in it. Anything invented after you’re thirty-five is against the natural order of things.”Douglas Adams

”…any man who can hitch the length and breadth of the galaxy, rough it, slum it, struggle against terrible odds, win through, and still knows where his towel is, is clearly a man to be reckoned with.”

towel

Idag är det Towel Day (Handduksdagen) och det innebär att jag (med flera) kommer att bära med mig en handduk hela dagen till åminnelse av Douglas Adams. Bokserien Liftarens guide till Galaxen är fortfarande en av mina absoluta favoriter (även om jag inte läst Eoin Colfers uppföljare). Boken har givit mig massor med glädje och inspiration. Egentligen borde man klä sig i badrock, pyjamas och ha med sig en gul näsduk utöver handduken, men jag har faktiskt ingen pyjamas så jag misstänker att det skulle uppfattas lite fel.

Hade jag kunnat hade jag just nu varit i Helsinki för en Symbian-konferens med handdukar (sponsrad av Futurice) med bland annat Wild Ducks (bygg din egen utvecklingsplatform) och Software Freedom Fighters (bygg en kompilator)

Bloggar: Futuriteter noterar Towel Day, Nattvakten berättar att SFbokhandeln säljer handdukar, Kurt Löf tycker att varje dag borde vara en handduksdag, Fattybom berättar om sina handdukar, Kulturtanten firar Handduksdagen, Jonte beskriver historiken om dagen, Grattis på Handduksdagen, Byteful förklarar varför handduken är nödvändig samt Vidde fortsatte hälla kaffe, men har med sig sin handduk.

Jag är piratpartist. Jag kandiderar till riksdagen, Västmanland landsting och Västerås kommunfullmäktige. Jag röstar Pirat för att jag tror på att göra en skillnad. Vad kan du göra?

Totalt orelaterat är följande reklamvideo för Ibis Hotell.

Intressant?


2 svar till “Towel Day 2010 – Handduksdagen – Tribute till Douglas Adams”