Valkretsledningen on tour till Hallstahammar och Köping


Jag och Jonas har som kortsiktigt mål att vara runt till alla kommuner och höra med lokala aktivister hur de känner efter valet och vad de har för funderingar för framtiden. Samtidigt pratar vi om våra planer för Västmanland.

Vi började med att fika med kommunledaren för Hallstahammar. Det kom fram att det saknades ordentliga riktlinjer för vad man kan och vad man ska göra som funktionär, och vi diskuterade lite vad vi kan göra för att nå ut bättre med vår politik lokalt. Jag tycker det var massor uppfriskande att träffa en engagerad pirat som gillar texter snarare än siffror och jag hoppas att det kommer bättre till nytta framöver.

Senare på kvällen träffade vi lokala pirater i Köping. Det fördes fram en del klagomål gällande vallokaler där våra valsedlar försvunnit eller förlagts på olika sätt, och det diskuterades hur aktivister hade bemöts med olika frågeställningar under valkampanjen. Det diskuterades hur man kan förbättra ansvarsfördelningen lokalt utan att det blir för formellt och tråkigt. Det föreslogs att ta fram delmål för kommunen baserade på vår plan, samt ett ökat samarbete med andra kommuner i närheten. Det kom också fram att det saknades information om vissa kampanjer, exempelvis kulturbombning och brevlådekampanj, och där kan man absolut bli bättre på valkretsnivå.

Jag är klart imponerad över hur mycket engagerade och motiverande pirater som vi har i valkretsen, och det ska verkligen bli kul att se hur vi utvecklas tillsammans.

Intressant?


Ett svar till “Valkretsledningen on tour till Hallstahammar och Köping”