Valpejl försöker hindra mig från att svara


pressbild

Svt verkar inte vilja pejla verkligheten utan har valt ut gammel-partierna plus sverigedemokraterna att svara på sin enkät. Jag som är kandidat för Piratpartiet tillhör varken något parti som riskerar att åka ut ur riksdagen (C,KD,V), SD eller de rödblåa. Därför får jag inte komplettera valpejl med mina egna svar.

Piratpartiet fick i senaste valet 7,2% av samtliga röster i Sverige. Det spelar enligt SVT och SR ingen roll att Piratpartiet lyckades bättre än Centern, Kristdemokraterna, Vänsterpartiet och naturligtvis Sverigedemokraterna.

Eftersom jag tror på en demokratisk utfrågning där alla kandidater får samma chans att svara på frågor, svarar jag på frågorna ändå. Precis som Piratpartiets vice partiledare Anna Troberg kommer jag att börja med en kortare bio.

Presentera dig själv:
Den 21a maj 1976 föddes jag på Danderyds BB i Stockholm, jag har vuxit upp på flera olika platser runt om i landet men sedan 1995 har jag bott och verkat i Västerås. Jag är en idealist som gärna hjälper till där det behövs och anser att varje problem är ett tillfälle att lära sig något nytt. Jag har bland annat varit med och startat Sveriges första ideellt drivna Internetleverantör samt byggt upp en välomnämnd kundtjänst på ett IT-företag.

Jag har arbetat som programmerare, nätverkstekniker, systemtestare, gruppansvarig, avdelningsansvarig, utbildare, konsult, tjänsteansvarig, företagsutvecklare, ja det mesta IT-företagsjobb. Jag har även hoppat in och hjälpt kompisar vid behov, exempelvis som hantverkare. Utöver det jag har fått betalt för har jag även hjälpt till inom många olika ungdomsverksamheter, exempelvis scoutverksamhet, kyrklig ungdomsverksamhet och olika Sverok-anslutna föreningar. Jag har också i flera år varit verksamhetsrevisor för flera föreningar, samt de senaste åren varit ordförande för bostadsrättsföreningen.

På fritiden, den lilla fritid som blir över, spelar jag basket eller volleyboll med kompisar, åker inlines, eller är ute och springer i skog och mark. När solen ligger på är det stor sannorlikhet att man finner mig med en bok nere vid Mälaren. Fast under vinterhalvåret vill jag gärna vara med snowboarden på lämplig skidanläggning.

Varför ska man rösta på dig?
För att personlig integritet är viktigare än statlig kontroll.
För att frihet under ansvar får människor att utvecklas.
För att kultur och kunskap ökar livsglädjen för alla.
För att Piratpartiet kan ge människor en ärlig möjlighet.
Allt detta är frågor som jag och Piratpartiet driver.

Vilka tre politiska frågor är de viktigaste för dig att driva?
Medborgare måste slippa onödig övervakning.
Människor måste kunna utbyta information och kultur fritt.
Samhället måste kunna främja utveckling och innovation.

Var någonstans skulle du placera dig själv på en politisk vänster – högerskala?
Vi befinner oss mitt i informationssamhället som inte kan mätas i en traditionell politisk vänster – högerskala.

Vem är din politiska förebild?
Jag har ingen politisk förebild, men Captain Jack Harkness, Captain Jack Sparrow och Cecilia Vasa är stora inspirationskällor för mig.

Om du var aktiv i ett annat parti, vilket skulle det vara?
Tidigare har jag funderat på både Folkpartiet och Miljöpartiet, men då partierna har gett upp sin integritet är de inte längre något alternativ för mig. Jag är inte heller någon karriärspolitiker utan jag gör det här eftersom det är en stor möjlighet att utveckla informationssamhället.

Finns det en fråga där du ändrat ståndpunkt inom politiken?
Nej, jag är fortfarande nybörjare som politiker och kan fortfarande stå för mina åsikter.

Om du får en riksdagsplats kan du då tänka dig att rösta emot ditt parti, i en för dig mycket viktig fråga?
Nej. Piratpartiets vågmästarstrategi bygger på att överenskommelserna med övriga partier hålls. Det innebär att ingen fråga är viktigare än Piratpartiets fokusfrågor.

Bedriver du en personvalskampanj?
Jag anser att alla riksdagskandidater borde driva personvalskampanj för att väljarna ska se vilka som de röstar på, och därför driver jag naturligtvis en personvalskampanj jag också.

Intressant?


13 svar till “Valpejl försöker hindra mig från att svara”

  1. […] Emil Isberg (PP) Gun “Farmor Gun” Svensson (PP) Gabriel Sjölund (PP) Jan Lindgren (PP) Johnny Olsson (PP) Richard Olsson (PP) Anders S. Lindbäck (PP) ArrayArrayArrayArrayArrayArrayArrayAKPC_IDS += "4894,";Popularity: unranked [?] […]